Rekordskolan sommarlägret av Katarina Ekstedt och Anna Winberg

När den här boken landade i vår brevlåda fick den ett stort JAAA från dottern. Hon har läst de tre första delarna i serien och tyckt väldigt mycket om dem.

Det här är alltså fjärde delen i serien och boken inleds med att Silje hoppat fallskärm från en helikopter för att ta sig till sommarlägret. Hon landar i en tjock skog och vet inte hur han ska ta sig därifrån mer än hjälp av de tips hon fått om att kolla efter mossa på träden och myrstackar. När Siljes kompisar Rurik och Kostas hittar henne tar de med henne i sin kanot. Men på vägen till sommarlägret ser de något mystiskt i vattnet… Ledarna berättar för dem historien om den uråldriga sjödraken som ska finnas i vattnet och viskningarna som hörs utanför tälten om natten är vålnader från människor som försökt ta skatten som den vaktar…

Dottern slukade boken i ett nafs och tyckte att det här var den bästa boken i hela serien. Den var spännande och superbra, med hennes ord. 😊

Den här serien har många saker som barn gillar. Det här med att alla barn har en rekordförmåga, t.ex. kan Rurik hoppa jättehögt och Silje har största tuppkammen. Men coolast av alla är Beth, som är ny i den här boken, som blev av med en arm i en hajattack i Australien. Hon är bäst på att surfa och att hålla andan. Hon är dotterns favorit.

Alla böckerna har supersnygga metalliskt skimrande omslag och i boken finns också illustrationer som förhöjer läsupplevelsen. Böckerna riktar sig till åldern 6-9 år men funkar fint även för äldre barn som kan läsa dem själva. Dottern är 9 år och har läst alla på egen hand. Hon rekommenderar böckerna till alla som gillar spännande böcker.

Recex från Triumf förlag.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s