En bur av guld av Camilla Läckberg

Det här var förra årets mest sålda bok. 💕 Det ska bli intressant att se hur uppföljaren som släpps nästa vecka tas emot.

Jag har inte läst så mycket av Camilla Läckberg innan eftersom hon skriver deckare. Därför blev jag glad när jag såg att hon med den här bytt genre. Jag vet inte varför jag inte har läst den förrän nu?

Faye har varit gift med Jack i många år och har gått från att vara en smart och driven kvinna med stora framtidsmål till att bli en uttråkad och utnyttjad hemmafru. Utåt sett har hon allt hon kan begära och många ger henne avundsjuka blickar. Hennes make är framgångsrik, de har en fantastisk lägenhet och en underbar dotter. Men så sviker han henne på allra värsta sättet och hon lämnas barskrapad och förlöjligad. Hon bestämmer sig ganska snart för att hämnas och smider en grundlig plan med hjälp av vänner. Hennes gamla jag kommer fram och Jack kan aldrig ana vad som är på väg att hända.

I boken får vi följa Faye i nutid men också tillbakablickar till hur Faye och Jack träffades plus hennes uppväxt. När andra delen kommer och den sanna Faye återvänder skruvas tempot upp och efter det blir boken bara bättre och bättre. Jag gillar andra och sista delen av boken bäst, där hennes handlingskraft får komma till nytta.

Jag gillar den här boken. Det är bra driv i storyn, intressant att följa och man hejar på Faye och att hon ska sätta dit den där mansgrisen Jack som är en riktigt hemsk människa. Det är mycket girl power. Och jag gillar flirten med 80-talets böcker då den här typen av storys var vanliga.

Men vad ska hända i nästa bok? Jodå, den tänker jag läsa också. 👍🏻

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s