Vingar av silver av Camilla Läckberg

Jag har inte läst så mycket av Camilla Läckberg tidigare men En bur av guld läste jag nyligen och gillade. Därför var jag nyfiken på fortsättningen om Faye.

I den här boken får Faye problem med sitt företag när någon i smyg köper upp det. Men vem? Dessutom får vi många återblickar till hennes barndom och de grymheter hon utsattes för där.

Precis som i förra boken är det ett bra driv och läsningen går fort. Men den här gången tycker jag att Faye framstår son ytlig och otroligt kall som människa. Jag finner inga sympatier för henne efter att ha läst om hennes barndom. Att råka ut för grymheter i barndomen är ingen ursäkt för att göra det hon gör. Den ursäkten hörde vi ju ganska nyligen av en annan offentlig person.

När jag slog ihop boken kände jag mig faktiskt upprörd och lite äcklad av Faye och hennes handlingar. Och ja, det kanske återigen är en flirt med 80-talet och hur böcker skrevs då, men njae. Den här gången blev jag faktiskt besviken. Det är inte en bok för mig men för er som gillar deckare och gärna läser om grymheter – det kanske är mer en bok för er.

Recex från Ester bonnier.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s