Rolf på äventyr med moppen av Carita Filipsson och Petra Nyqvist

Den här boken läste jag högt för båda mina barn och vi fnissade flera gånger åt den tillsammans. För det här är en rolig och mysig barnbok.

Boken handlar om tigern Rolf och hans bästa vän nallen Nils som ska åka till affären för att köpa ärtor. Det behövs som biogas till moppen. Men på vägen till och från affären råkar de ut för tokigheter, som t.ex. att ett helt gäng kossor blockerar vägen och gör att de måste tvärnita. De hinner möta flera vänner utmed vägen.

En del av texten upprepar sig, som när Rolf ska fråga om Nils satt på sig hjälm och bälte och alltid busar till det med en liten busfråga för att kolla om han verkligen lyssnar. Det snappade framför allt dottern upp som skrattade högt varje gång. Det var förresten flera tillfällen då hon skrattade högt under läsningen.

Illustrationerna är fina och stämningsfulla med många detaljer att titta och peka på.

Den här boken riktar sig mot åldern 3 år och uppåt. Dottern är som sagt 9 år och tyckte att boken var väldigt rolig. Båda barnen kommenterade att de tyckte figurerna i boken var roliga. Dessutom blev den här boken lite extra rolig för oss då barnens morfar heter just Rolf. Det är ju lite busigt med en tiger som har samma namn. En charmig och läsvärd barnbok som vi varmt rekommenderar.

Recex från författarna.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s