Sprucket läder och svikna löften av Ewa Klingberg

Det här är den fjärde delen i den mysiga serien Huskvarnasviten. Varje del är fristående men huset och personerna återkommer så de bör ändå läsas i rätt ordning för bästa upplevelse.

I den här delen får vi lära känna Lollo mer. Hon driver nagelsalongen i huset, har nyligen separerat och flyttat in i en liten lägenhet i samma hus. En av hennes passioner i livet är prylar och kläder från 50-talet och när hon får tillfälle att sälja kläder i sin salong tackar hon glatt ja. Hon ger sig också ut i dejtingvärlden och träffar Lars, men det är inte helt enkelt.

I dåtidens kapitel får vi följa Lydia på 1800-talet. Hennes mamma är kokerska på en prästgård och Lydia får hjälpa till med arbetet där. Vi får följa henne under hennes uppväxt till vuxen kvinna.

Den här boken är inte min favorit i serien, men det är som vanligt underhållande och trevlig läsning. Jag gillar blandningen av nutid och dåtid och hur de knyts ihop mot slutet. Min favorit är alltid delen i dåtid eftersom jag gillar att läsa om hur det var förr. Det är både lärorik och läsvärd läsning.

Femte delen i serien kom alldeles nyss ut och den ligger här hemma i att-läsa-högen. Har ni missat den här serien är den ett perfekt tips inför semesterläsningen. 👍🏻

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s