Ur askan av Lina Areklew

Jag har läst en deckare. 😅 Jag ska ärligt erkänna att jag aldrig hade läst den om inte Lina Areklew hade varit gäst hos Bokträff Jönköping. Men dels vill jag läsa något av alla författare som besökt oss och dels blev jag så intresserad av boken efter att ha hört henne berätta så inspirerande om arbetet med den.

Bokens huvudperson Fredrik Fröding överlevde Estonia, men förlorade sina föräldrar och sin bror i katastrofen. Brodern spolades av livflotten precis när räddningen kom och kroppen hittades aldrig. Fredrik kan inte ge upp hoppet om honom. Tjugofem år senare ser han sin bror utanför ett hotell i Stockholm tillsammans med Adam Ceder, ägaren till hotellet. Han bestämmer sig för att följa efter honom för att få svar på sina frågor och det leder honom ända till Ulvön. Dagen efter hittas Adam mördad och Fredrik blir en av de misstänkta. Polisen Sofia Hjertén är en av de som får ta hand om fallet, och hon och Fredrik hade en romans flera år tidigare. Är han verkligen mördaren?

I boken skildras dessutom en dåtida berättelse från Ulvön och ett slags kristen församling och ett sommarläger för ungdomar.

Så – vad tyckte jag då om denna deckare? Den är väldigt välskriven med ett bra språk och driv. Den är inte heller särskilt ”rå” och med det menar jag att det inte frossas i äckliga detaljer. Rent objektivt kan jag se att det här är en deckare som nog många kommer gilla och eftersom det är en serie tror jag många kommer se fram emot kommande delar.

Men nu är jag ingen deckarfantast och det är alldeles för mycket deckare för mig för att jag ska gilla boken. Jag tycker polisarbete, pusslet och letandet och förhör och allt som hör till är tråkigt att läsa om. 🙈 (Förlåt Lina!) Det är inte min grej helt enkelt och det är ju också därför jag inte läser deckare. Däremot gillade jag miljön och beskrivningarna av vackra Ulvön. Dit vill jag väldigt gärna åka någon gång.

Ni som gillar deckare – läs! Jag tror Lina Areklew är en författare som vi kommer höra och se mer av framöver.

Recex från Strawberry förlag

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s