I lögn och lust av Pernilla Lindroos

Den här boken är perfekt semesterläsning, både för sitt somriga omslag och sitt underhållande innehåll.

Boken handlar om Lucky och Viktoria som båda två spontant drar till Marocko för att komma iväg. Lucky drar med sin dotter som hon kommit på med droger och Viktoria flyr jobbet där situationen är minst sagt kaotisk. De känner inte varandra sedan tidigare men eftersom båda är svenskor börjar de prata. De är väldigt olika och med väldigt olika fokus i livet, men upptäcker ganska snart att de har något gemensamt, något som förändrar allt och vänder upp och ned på deras liv. Minst sagt.

Det som kvinnorna får reda på är egentligen väldigt tragiskt, men det blir en rätt komisk situation för läsaren, särskilt när de ska få ordning på allt. Det är underhållande läsning och jag som läsare förstår ganska tidigt vad som är på väg att hända och läser därför ivrigt vidare för att se hur sjutton de ska lösa situationen. Jag kan väl säga att deras lugna och beräknande sätt att det är minst sagt imponerande. Själv hade jag nog snarare exploderat. 😅

Det är en bok om vänskap och om hur man hittar rätt väg i livet. Det är mycket funderingar kring vad man vill få ut i livet och hur man ska nå dit och dessa diskussioner tyckte jag var en av de största behållningarna med boken. Det är lätt att känna igen sig i deras funderingar. Boken utspelar sig både på Åland och i Marocko. Jag har faktiskt aldrig varit på Åland men blir väldigt nyfiken efter att ha läst den här boken. Däremot har jag varit i Marocko och fick därmed chans att drömma mig tillbaka dit en stund. Vill du ha en lättläst och underhållande bok och få drömma dig bort till Åland och Marocko är det här perfekt semesterläsning.

Recex från Ordberoende förlag.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s