Balladen om sångfåglar och ormar av Suzanne Collins

Jag har både läst böckerna och sett filmerna om Hungerspelen och de är stora favoriter hos mig. När jag såg att det kommit en ny bok i serien var det självklart att läsa.

Den här boken utspelar sig före de andra delarna. Här möter vi Coriolanus Snow som 18-åring när han blir mentor till en av deltagarna i det årets hungerspel. Ätten Snow var tidigare mäktig och rik, men nu står de helt utan pengar. Coriolanus ser sin chans att att vinna ära och berömmelse och, det viktigaste, ett stipendium så att han har råd att studera vidare. Men han blir tilldelad flickspelaren Lucy Gray från distrikt 12 och hon verkar ha sämst odds för att vinna. I ett försök att coacha henne lär de båda känna varandra och de får känslor för varandra. Coriolanus vilja att vinna och att rädda Lucy Grays gör att han börjar tumma på reglerna. Hon måste helt enkelt stå sist kvar på arenan.

Det är väldigt intressant att få följa Snow som ung och få veta hans bakgrund och vad som har format honom. I den här boken får vi också veta mer kring själva hungerspelen, deras uppkomst och utveckling. Precis som i övriga delar tycker jag att det här är väldigt spännande läsning och det är lätt att se att även den här skulle kunna bli film. Men när slutet närmar sig tycker jag att berättelsen blir lite spretig och oklar. Och slutet bäddar nästan för en fortsättning?

Sammanfattningsvis är det ett måste att läsa den här boken om man tycker om Hungerspelen. Jag blev ruskigt sugen på att se filmerna igen och den här gången med nya ögon på Snow. Och jag kan inte låta bli att hoppas på att det kommer en fortsättning? Det känns som om det finns mycket mer att berätta om Snow. Hur går han från slutet i den här boken till att bli President Snow? Ja, det bara måste bli en bok till.

Recex från Bonnier Carlsen.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s