Falska toner och söta vinbär av Ewa Klingberg

Det här är femte och avslutande delen i Huskvarnasviten, en serie jag läst med stort nöje. Det känns lite vemodigt att ta farväl.

Som vanligt finns det en nutida och en dåtida del. I nutiden möter vi Therese som hyr en stuga över sommaren för att skriva färdigt en bok. Hon förälskar sig i trakten och under tiden hon bor där får hon veta mer om gården och Agnes som växte upp där på 1800-talet. Samma Agnes berättas det om i dåtidens kapitel. Hennes far skickar henne till Gustavshill för att spionera på deras vintillverkning så att de ska kunna göra det även hemma på gården. Vi får följa både Therese och Agnes i deras vardag och hur de hittar kärleken.

Det är extra roligt att läsa böcker som utspelar sig i trakter man känner till. Jag har varit i Brunstorp som finns med i boken, samt Hakarps kyrka, men en del av de andra ställena blir jag sugen på att åka till. Och huset på Vättergatan som finns med i alla böckerna. Det får kanske bli en sommartur till flera av Huskvarnasvitens platser.

Hela denna serie präglas av starka, självständiga kvinnor med en blandning av feelgood, relationer och historia. Det är underhållande och samtidigt lärorik läsning. Jag kommer verkligen sakna den här serien.

Delarna är fristående men huset och personerna i första boken återkommer i alla de andra böckerna så jag tycker de bör läsas i ordning för bästa läsupplevelse.

Recex från Historiska media.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s