Lycka till med resten av livet av Isabel Boltenstern

Wow, den här boken har verkligen gett mig något att fundera på. Jag hittade den av en slump på Storytel och började lyssna. Jag som inte ens gillar att lyssna på ljudbok kunde inte sluta. Isabel Boltenstern läser själv boken och det ger den ännu mer tyngd eftersom det känns så personligt och nära.

Isabel landade drömjobbet som sportreporter, men de orimliga kraven och arbetsplatsen i sig gjorde att hon blev utbränd. Och det är ur den erfarenheten boken kom till. Men det handlar inte ”bara” om utbrändhet. Det är så mycket mer. Jag skulle vilja sitta med en fysisk bok och läsa och stryka under allt klokt som ryms i denna bok.

Den handlar om samhällets förväntningar, hur män och kvinnor ofta har olika spelplaner, om duktighetsfällan, stress, prestationskrav, vardagspusslet, alla ”måsten” vi har skapat, hur vi lever med ständiga krav på oss själva. Prestera mer – prestera bättre. Bli ditt bästa jag.

Hon pratar med både värme och humor, även om det handlar om ett så allvarligt ämne. Det känns som att lyssna på en väldigt fin vän som ger kloka råd och handfasta tips på hur jag ska må bättre och ta hand om mig själv bättre. Jag blev så oerhört berörd när jag lyssnade. Det var mycket wow-känsla och igenkänning men också mycket nya tankar och visdom. Hennes avslutande ord fick mig att börja gråta. Det handlar så mycket om att man måste vara snäll mot sig själv och är det något jag måste jobba med är det just det. Jag behöver sänka kraven och vara mycket, mycket snällare mot mig själv.

Jag vill varmt rekommendera att läsa/lyssna på den här. Jag är så tacksam över jag hittade den och jag vet precis vem jag ska tipsa att lyssna på den. Vi är så många som behöver lära oss att sänka kraven. 💕

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s