Jag glömmer dig aldrig av Sarah Dessen

Sommar i en bok – så kan man sammanfatta Sarah Dessens böcker och den härliga känsla böckerna ger.

I den här boken möter vi Emma Saylor. Hennes mamma dog när hon var liten, men hon minns hennes berättelser om en sjö och den lilla staden där hon växte upp. Den här sommaren får hon chansen att åka dit och hon får lära känna familjen och vännerna på sin mammas sida. Hemma kallas hon bara för Emma och här i North Lake kallas hon Saylor. I North Lake finns också Roo som var hennes bästis förr. Den här sommaren får hon åter lära känna honom och hon får också lära känna sin mamma och en del av sig själv som hon glömt bort, inte visste fanns. Är hon Emma eller Saylor eller kan de båda kombineras?

Det här är verkligen en av Sarah Dessens bästa böcker. Jag tycker så mycket om alla karaktärerna i den här boken och det är också där en stor del av hennes styrka ligger. Hon är så skicklig på att porträttera karaktärer och relationer i alla dess former – familj, vänskap och kärlek.

När jag slog igen boken kände jag mig sådär glad och berörd som bara hennes böcker kan ge. Det är alltid svårt att påbörja en ny bok efter hennes eftersom jag inte riktigt är beredd att lämna hennes värld. Om jag fick flytta in i en bok skulle jag lätt välja en av hennes.

Det här är YA när den är som bäst. Och vi är många som säger samma sak – ingen sommar utan Dessen.

Recex från rabén&sjögren.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s