Rött, vitt & kungligt blått av Casey Mcquiston

Den här boken har jag varit nyfiken på sedan den kom ut och nu har jag plöjt den.

I boken möter vi Alex som är son till USA:s första kvinnliga president. Han är hela USA:s favoritsingel och han har siktet inställt på en karriär inom politiken. När de blir bjudna på bröllop i England måste han möta sin ärkefiende prins Henry, som är dryg och stel i Alex ögon. Men under bröllopet ställer de båda till en scen som måste slätas över och Alex tvingas umgås med prins Henry för att få till leende bilder på dem båda tillsammans. Det leder till att de lär känna varandra och börjar umgås som vänner, självmant. Men det finns något mer mellan dem, något som sakta växer fram.

Det är ju ingen spoiler att avslöja att de blir kära – det tror jag man fattar när man läser ordet ”romance” på boken. Och att det blir en skandal när det kommer ut är ju också självklart för storyn.

Jag tyckte väldigt mycket om den här boken även om jag tyckte den tappade farten en stund i mitten ungefär. Deras mailkonversationer är grymt tråkiga att läsa, men så tycker jag alltid om mail och brev i böcker. Och så kan jag tycka att de heta sexscenerna är lite väl heta. 😅 Jag är en sådan som föredrar att det hintas snarare än tydligt beskrivs.

Jag älskar konceptet att presidentsonen och prinsen får ihop det. Så himla bra story. Både Alex och Henry är offentliga personer men deras roller är också väldigt uppstyrda av traditioner och vad andra tycker. Alex mamma är mitt uppe i en valkampanj för omval och precis allt måste kollas mot hur det skulle tas emot av väljarna. Vilket ansvar har Alex och Henry gentemot sina länder med dess folk vs mot sig själva? Henry har kommit till insikt om att han är gay, men har hållit det hemligt under alla år, men för Alex blir det något han måste komma till insikt med.

Jag blir glad över att de båda är två starka killar med självförtroende och att de har människor omkring sig som står upp för dem. Hela boken andas hoppfullhet, framåtanda och det levereras med mycket humor och smarta dialoger. Jag kan förstå att den här boken blivit poppis. Missa inte den här pärlan. 👌🏻

Annons

1 tanke på “Rött, vitt & kungligt blått av Casey Mcquiston

  1. Pingback: Rött, vitt & kungligt blått av Casey McQuiston

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s