Juni, juli, halva augusti av Marie-Louise Marc

Jag medverkade vid den digitala releasen för den här boken, en mycket trevligt ordnad sådan där vi i förväg tipsades om att köpa hem getost och bubbel. Så jag satt där framför datorn och åt getost och skålade med Marie-Louise Marc och Christoffer Holst. Mycket trevligt. Eftersom den här boken utspelar sig under juni, juli och augusti har jag sparat den tills nu.

Bokens huvudperson Hanna är 42 år, bor i Stockholm, är singel och jobbar som lärare. Semestern ska tillbringas i Frankrike med vänner, men så ringer hennes mamma och berättar att mormodern har brutit foten och behöver hjälp och att det bara är Hanna som kan åka dit. Så i stället för Frankrike åker Hanna till Storsjöhöjden i Jämtland. Där tillbringade hon barndomens somrar och för 25 år sedan hade hon en het romans med Mattias, numera getbonde. Via hans 9-åriga dotter Felicia får hon åter kontakt med honom och känslorna väcks till liv. Men Hanna bär på en hemlighet hon inte vågat berätta och så händer en olycka som ändrar allt.

Det här är en väldigt mysig och charmig feelgood som jag verkligen sträckläste. Det finns många livshistorier i boken om att livet inte alltid är spikrakt, att man ibland inte ens kan vara med och påverka sitt liv. Och ibland gör man fel val, väljer fel väg med fel person. Det finns ett djup och svärta i boken som jag inte alls var beredd på men som gjorde att boken blev både berörande och stark läsning. Jag satt uppe sent i går och läste eftersom de 100 sista sidorna absolut inte kunde skjutas upp till morgondagen.

I dag var jag faktiskt på ett lokalt gårdsmejeri där det fanns en massa getter och jag kunde inte låta bli att undra om jag kanske skulle stöta på Hanna och Mattias där. Fel landskap i och för sig. 😊

Riktigt härlig sommarläsning som jag varmt rekommenderar.

Annons

2 tankar på “Juni, juli, halva augusti av Marie-Louise Marc

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s