Bokcirkeln vid världens ände av Frida Skybäck

Varför har jag inte läst den här boken tidigare? Det är verkligen ett mysterium. Men nu tog jag äntligen tag i det och belönades med en både underhållande och spännande feelgood.

Patricia får ett brev som innehåller ett halsband som tillhört hennes lillasyster Madeleine. Hon försvann för 30 år sedan och ingen vet vart hon tog vägen. Hon åkte till Ljusskär i Skåne för att praktisera i Frihetskyrkan, men en kväll packade hon väskan och försvann. Patricia bestämmer sig för att ännu en gång åka dit och försöka få svar. Hon checkar in på Monas Bed, Breakfast & Books och där lär hon känna både ägaren, hennes familj och vänner. De hjälper henne att hitta rätt personer att fråga, men alla är inte lika glada över att hon kommit för att rota i sanningen.

I boken får vi följa Madeleines tid i Ljusskär för 30 år sedan och Patricia och de andra kvinnorna i nutid. Momentet med spänning är att få svar på vad som egentligen hände med Madeleine, men det bjuds också på dejting, bokcirklande, familjerelationer samt vänskap. Det är en feelgood med många bottnar. Jag började lyssna men är alltför ovan vid det formatet för att kunna hålla isär både karaktärer och parallella tidsspår, så jag bytte över till e-bok och kunde då lättare njuta av texten. Det här är så himla bra läsning och det är en bok som verkligen fångar läsaren. Och åh vad jag hade velat hoppa in i boken och vara med i deras bokcirkel på vad som verkar vara det charmigaste Bed & Breakfast någonsin. Jag fick faktiskt lite vibbar över våra härliga bokträffar i Bokträff Jönköping och hur trevligt vi alltid har. Det vore något att köpa ett hus och driva Bed & Breafkast med våra bokträffar där med bokcirklar, författarbesök och härliga läshelger. 🥰

Om inte du heller har läst den här pärlan än så kan jag varmt rekommendera den.

Annons

4 tankar på “Bokcirkeln vid världens ände av Frida Skybäck

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s