Hemligheternas skafferi av Caroline Säfstrand

Det här är en stark och berörande bok som gör att man gärna vill besöka Ven. Vi skulle ha åkt dit i torsdags men det blåste så mycket och en gungande båttur lockade inte direkt. Det får bli en annan gång.

Ina och Erik bor i Helsingborg och lever ett stillsamt och något inrutat liv. Deras gemensamma intresse är att lösa korsord och de brukar tävla mot varandra. När Ina får veta att hon har obotlig cancer berättar hon inte för Erik. Hon börja söka i sitt förflutna och det leder henne till Ven där hon bodde sina första år. Hon börjar åka dit regelbundet, träffar människor från sin barndom och minnena kommer tillbaka till henne. Under tiden gör hon ett eget korsord med ledtrådar till sitt liv, ett korsord hon lämnar till Erik. Några månader senare, efter hennes död, kommer Erik till Ven och möter samma människor som Ina mötte. Sakta men säkert får han ledtrådar till Inas liv och de hemligheter hon burit på.

Storyn berättas växelvis av Ina och Erik. Det är en berättelse om hemligheter och svek men också om hopp och nystart. Jag tyckte det var berörande och stark läsning och karaktärerna är verkligen unika. Det var många starka livsöden i denna bok.

Jag har läst en bok tidigare av Caroline Säfstrand och efter denna blir jag sugen på att läsa fler. Och på att besöka Ven. Det går nog inte att läsa den här boken utan att vilja åka dit. Miljöbeskrivningarna är fantastiska och miljön och storyn tillsammans bidrar till stämningen i boken.

Jag tycker den här boken skildrar så väl att vi alla bär på en historia som påverkar oss och vårt beteende. Ina minns inte sin barndom men hela hennes liv har påverkats av de starka händelser hon gick igenom som liten. Hon har aldrig kunnat formulera det, men när hon får tillbaka sina minnen kan hon också se hur hennes barndom faktiskt format henne genom livet. Sådant tycker jag är otroligt intressant att läsa om.

En läsvärd och underhållande bok som varmt rekommenderas.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s