Lär dig tvätta händerna av Millis Sarri

Visste ni att de flesta ljuger om att ha tvättat händerna efter toalettbesök? I en undersökning uppgav 99% att de hade tvättat händerna, men egentligen var det bara 32% av männen och 64% av kvinnorna som verkligen hade gjort det. Dessutom tvättar de flesta händerna för dåligt. För att bli riktigt ren krävs 15-20 sekunder, men i genomsnitt tvättar vi oss bara i 6 sekunder.

Med detta i åtanke känns det som om den här boken passar lika bra till vuxna som till barn. För i den här boken är det handtvätt som är i fokus.

Doktor Anders kommer på besök till förskolan och berättar om bakterier och om vikten av att tvätta händerna t.ex. efter lek i sandlådan, när man varit på toa och precis innan man ska äta. Sedan följer text och tydliga bilder på hur noggrann handtvätt går till.

Det här året har väl alltfler förstått hur bra det faktiskt är att tvätta händerna och jag hoppas att det är en vana som kommer fortsätta. Jag funderar faktiskt på att ta med den här boken till jobbet och lägga den i receptionen, för jag tror ärligt talat att mina barn är duktigare på att tvätta händerna noggrant än vad en del vuxna är. 😄

Recex från Triumf förlag.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s