Din stora kärlek av Liane Moriarty

Liane Moriarty är en av mina stora favoriter och jag hade äran att träffa henne på förra årets bokmässa. Det var med mycket höga förväntningar jag läste denna. Först blev jag besviken, för den är helt annorlunda uppbyggd mot hennes tidigare böcker. Men ganska snart vände besvikelse till total läsglädje. För åh så bra! 😍

Ellen jobbar som hypnoterapeut och när hon träffar Patrick finner hon den kärlek hon saknat. Han är änkeman och ensamstående pappa till 8-årige Jack. Och han har en alldeles egen stalker. Hon heter Saskia och är hans ex. Vart de än åker följer Saskia dem. Av någon anledning vill inte Patrick polisanmäla och Ellen finner en konstig fascination och medlidande med hans stalker.

Vi får följa storyn via Ellen (hon) och Saskia (jag). Genom dem får man veta vad som hände med den döda frun, hur Patricks och Saskias förhållande var samt hur och varför det tog slut. Det är en berättelse om svårigheter med relationer, om uppväxt, att gå vidare, om bonusfamiljer, hur andra påverkar våra relationer. Det är så otroligt intressant skildrat och jag satt uppe alldeles för sent i går och bara läste. Man borde kanske tycka att Saskia är hemsk som stalkar sitt ex i så många år, men hennes berättelse gör snarare att man förstår och lider med henne. Och Ellens jobb som hypnoterapeut är otroligt intressant att läsa om och får mig att vilja veta mer.

Jag kan förstå att den här boken har fått delade åsikter men för mig är det här en av årets bästa läsupplevelser. Det är känslosam läsning, fylld med vardag, allvar, sorg och glädje – precis som i verkliga livet. Hela läsningen igenom funderar jag över hur det ska sluta. Kommer det att lösa sig? Jag gillar konstigt nog både Ellen och Saskia och vill att båda ska få ett lyckligt slut. Men hur ska de ens få det när en av dem stalkar den andra?

Det här är medryckande läsning som jag inte kan lägga åt sidan. Det är precis den typen av läsning jag älskar – om relationer av alla de slag och psykologin bakom. Så snyggt sammansatt och ett härligt flöde hela boken igenom. Hatten av för Liane Moriarty. Så bra! 😍

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s