Systrarna från Toscana av Lori Nelson Spielman

Vilken fantastisk bok. 🥰 Det här är verkligen feelgood när det är som bäst. Relationer, fantastiska miljöer, stor kärlek och samtidigt med både svärta och sorg. Jag har sträckläst boken och njutit av att få återse bl.a. Florens och Venedig.

Boken inleds med att släkten Fontana får en förbannelse över sig, för 200 år sedan – ingen lillasyster i släkten kommer att möta kärleken. I nutid möter vi Emilia som jobbar på familjens bageri där hon skickligt bakar italienska godsaker. Hon är lillasyster och singel men rätt nöjd med livet. När hennes gammelmoster Poppy hör av sig och erbjuder henne och sysslingen Lucy, även hon lillasyster, att följa med till Italien för att häva förbannelsen tackar hon ja. Under drygt en vecka ska de åka runt och sedan avsluta med att fira Poppys 80-årsdag. Emilias familj sätter sig ilsket emot resan med en gammelmoster som anses som familjens svarta får. Men Emilia står för en gångs skull på sig. Det blir en resa där de får ta del av Poppys liv men de får också chansen att äntligen blomma ut och våga vara sig själva. Och hur är det nu med förbannelsen? Är den på riktigt eller inte?

Det här är en så otroligt härlig, varm och mysig berättelse. Karaktärerna är så fint skildrade och de tre tillsammans framkallar både skratt och tårar. Det känns nästan som om jag är där i Italien tillsammans med dem. Jag kan se de vackra vyerna, smaka den italienska maten och känna dofterna. Jag försvann verkligen in i boken och när de sista 100 sidorna kom gick det inte att släppa den alls.

Den här kommer hamna på min topplista för i år. ⭐️ Missa inte den här pärlan!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s