Mellan himmel och hav av Anna Fredriksson

Det här är den tredje boken jag läser av Anna Fredriksson och jag har lärt mig känna igen hennes träffsäkra skildring av relationer. I den här boken handlar det om tre generationer kvinnor som försöker förhålla sig till varandra och den familjehistoria som de alla delar.

Sallys mamma övergav henne när hon var tre år och de har aldrig återsetts. Hennes dotter Josefin bröt med henne när Sally valde sin nya kärlek framför henne. När Sally får ärva ett släkthus i sin barndomsstad Kivik ser hon chansen att återförenas med Josefin. Vad hon inte vet är att hennes mamma Vanja och Josefin numera har kontakt med varandra och att även hon finns i Kivik. När Sally kommer dit rörs alla gamla känslor och minnen upp. Ska hon stanna och kämpa eller ge upp och åka tillbaka till Stockholm?

Det här är en berättelse om livsval, att våga leva det liv man vill och stå upp för sig själv. Alla tre kvinnorna har råkat ut för hjärtesorg när det gäller familjen och brutit upp. Vägen tillbaka till försoning är inte lätt för någon av dem.

Jag hade fått för mig att det här skulle vara mer lättsam och feelgoodig läsning, men det var i stället mycket mer djup och svärta. Och det menar jag på ett positivt sätt. Jag gillar att läsa om relationsdrama, om försoning och att få veta vad som hände och varför. Det här är precis min typ av bok.

Boken är första delen i en serie där tredje delen precis kommit ut. Nu måste jag läsa tvåan och få veta hur det går för Sally, Josefin och Vanja.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s