Ditt eget speciella hus av Eva Sjöberg med illustrationer av Tinna Ahlander

Boktips från ca 4 år och uppåt. 🏡

Tänk om man skulle bygga sitt eget hus? I den här boken varvas fakta om husbygge och material med frågor till barnet. Vilken form skulle det ha? Var skulle det ligga? I stan? På landet? Det är mycket att tänka på när man ska bygga sitt eget hus.

Jag har läst boken tillsammans med min 5,5-åring och han lät verkligen fantasin flöda. Det var intressant att höra hans tankar kring var han ville bo, hur det skulle se ut osv.

Eftersom vi bor i ett villaområde passade vi på att titta ut på grannhusen under läsningen. Någon har tegelhus, någon har vitt hus, någon har solpaneler, någon har svart tak. Det blev ett bra sätt att få upp ögonen för vår omgivning och samtidigt fundera över vårt eget hus.

Texten är behaglig att läsa högt och fakta varvas med frågor att fundera kring. Tanken är ju att barnet ska fantisera om att bygga sitt eget hus. Illustrationerna harmoniserar fint med texten och ibland finns det pratbubblor från figurerna i bilderna.

Det här är verkligen en trevlig och lärorik bok som riktar sig mot 6-9 år men som funkar ett par år både ner och upp i åldern. Och det skulle ju funka fint att använda den här boken i skolan för att låta barn fantisera fram sitt eget hus. I boken finns t.ex. ett bananhus med jordgubbsdoft, så man behöver inte hejda sin fantasi här inte.

Lite extra roligt att läsa när det är lokala författare som står bakom denna fina bok. 💕

Recex från Idus förlag

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s