Flickebarn nr 291 av Ninni Schulman

Alltså den här boken. ❤️ Jag började lyssna på den och det tog inte många minuter förrän jag var helt knockad. Vilka människoöden det finns. Jag tänker på det ofta, att vi inte har en aning om vilken kamp människor vi möter går igenom/har gått igenom.

Ninni Schulman hamnar på botten efter en skilsmässa och vet inte hur hon ska ta sig upp. Det är hos sin terapeut hon inser att trauman i barndomen har format och påverkat henne hela livet. Hon beställer sina sjukhusjournaler och där får hon ta del av allt hon gått igenom. Hon föddes med en ryggskada och tillbringade mycket tid på sjukhus. I sjukhusjournalerna får hon känslan av att mest vara ett ting. Det är mått och rapporter, men var är hon som person? Och hur har detta påverkat och format henne?

Det är en oerhört stark och gripande skildring av hennes uppväxt och vi får även följa henne som vuxen. Det handlar om utanförskap, att vilja bli älskad för den man är, att lära känna sig själv. Det är så rakt och naket berättat och det går rakt in i hjärtat. Jag bytte till att läsa andra halvan för att se orden och när jag läst klart kände jag mig helt omskakad. På ett positivt sätt. Jag är så imponerad av henne, hennes mod och kämparglöd. Vilken resa hon har gjort. Det här är en så mänsklig och berörande bok som jag tycker alla borde ta del av.

Läs eller lyssna, men missa inte!

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s