Manhattan Love av Anna Portner

Anna Portner var gäst hos oss på lördagens bokträff och jag började läsa hennes bok innan träffen, men sparade på andra halvan. Jag tycker nämligen det är så givande att ha författarens egen röst i huvudet när jag läser. Och i den här boken blev det så tydligt efter att ha träffat henne hur hennes personlighet speglas i boken. Språket är rappt, roligt och medryckande och det är aldrig en tråkig sekund.

Vi får följa systrarna Camilla och Stella som står varandra väldigt nära. Camilla jobbar på en reklambyrå där hon känner att hon som kvinna alltid måste jobba hårdare och visa sig prestera både mer och bättre. Hon driver på sin prestation tills kroppen till slut säger ifrån. När Carl börjar jobba där, gift med barn, faller hon för honom trots att hon försöker stå emot. Systern Stella har precis gjort succé med sin bok och tar mycket lättare på livet. Hon och hennes pojkvän tar sitt förhållande mot familjenivå, och varje dag skickar hon peppiga citat till Camilla. De finns alltid där för varandra och när den ena kraschar, rusar den andra direkt dit.

Den här boken innehöll mycket igenkänning. Det handlar om prestation, stress och utbrändhet, om att vara kvinna i en mansdominerad värld och pressen det innebär. Men det handlar också om kärlek, att bilda familj, att våga satsa. Framför allt är det en väldigt medryckande bok med karaktärer man tar till hjärtat och gärna vill följa. Anna Portner sa på bokträffen att hon alltid har älskat serier för att man får fortsätta följa karaktärerna och slippa fundera över ”vad hände sedan?” Slutet i den här boken är verkligen uppbyggt för att man ska fundera över vad som hände sedan. Men man slipper fundera för det finns ju ytterligare två delar om systrarna Niva att plöja.

Rekommenderas om man vill ha en underhållande, charmig och medryckande feelgoodbok. En liten varning utfärdas för att man kan bli sugen på Twix och bubbel under läsningen. 🥂🍫

Böckerna finns som e-bok eller ljudbok, men vi håller tummarna för att de snart även finns i pappersformat. 💕

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s