Känsloboken – för dig som går på lågstadiet av Reyhaneh Ahangaran med illustrationer av Annika Lundholm Moberg

Den här fina och viktiga boken har min 9-åring och jag läst. När vi hade läst sa hon direkt att det är en bok som hon tycker borde finnas i skolan så att den når fram till de som verkligen behöver läsa den. De som kanske har det tufft hemma, som mår dåligt, är ledsna, är oroliga över något, känner sig ensamma osv. Vi pratar mycket om känslor här hemma, om hur viktigt det är att prata om vad man känner och hur man mår, att inga känslor är fel och att vi kan reagera olika. Vi pratade aldrig om känslor när jag växte upp, något jag saknade, och därför har det varit viktigt för mig att göra det med mina barn.

Det är en lättläst och tydlig bok där barnet kan läsa om känslor, fundera själv genom frågor samt få konkreta tips. Tanken är ju inte att man ska ge den här till ett litet barn att läsa och lösa sitt problem själv. Det är en bok att diskutera. Se till att den köps in på skolan och att man där jobbar med den aktivt. Eller köp hem den och läs och prata med ditt barn om innehållet.

Det är en bok att känna igen sig i, att få lära sig sätta ord på det man känner och att få veta vem man kan vända sig till för att få hjälp.

Det finns en lärarhandledning på förlagets sida. Googla känsloboken lärarhandledning så hittar ni.

Recex från B|Wahlströms

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s