Mitt hemliga liv av Jenny Fagerlund

Den här boken är verkligen en pärla. 💚 Jenny Fagerlund signerade den med orden ”önskar dig en härlig läsning” och det var verkligen precis vad jag fick. Den kom dessutom tillsammans med fantastiskt god choklad. 👌🏻

Boken handlar om Moa som har fått ärva sin farmors lägenhet på Södermalm i Stockholm. Hennes pojkvän Ruben kan absolut inte tänka sig att bo där och han stressar på Moa att skynda sig att sälja så de kan använda pengarna till en nyproducerad lägenhet. Moa tar itu med att rensa den överfulla lägenheten, måla och fixa i ordning den. Ganska snart dyker det upp brev från farmodern till lägenheten, ofrankerade. Moa och hon grälade i slutet och farmodern tyckte att Moa inte levde sitt eget liv, att hon lät Ruben bestämma allt. Hon ber Moa i brevet att tömma lägenheten långsamt, att gå igenom allt noggrant. Moa upptäcker att hennes farmor burit på hemligheter och ju mer hon gör i ordning lägenheten, desto bättre trivs hon. Dessutom börjar hon tycka om farmors hund Iris som hon också ärvde. Och det kommer fler brev från farmodern, med nya uppmaningar. Vem är det som lämnar dem?

Det här är så otroligt härlig och varm läsning med karaktärer som man verkligen tar till sig. Det handlar om familjehemligheter, relationer och att våga välja sin egen väg i livet. Karaktärerna i boken känns som nära vänner mot slutet och jag stängde igen boken mycket motvilligt. Vänskapen mellan Moa och hennes farmor granne och vän Vendela är så himla fin.

Det här är den tredje boken av Jenny Fagerlund som jag läser och helt klart den bästa. Den har verkligen allt en riktigt bra feelgood ska ha. Den gav mig en väldigt härlig lässtund.

Recex från Norstedts

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s