Svamparnas planet av Jesper Nyström

Det här är en minst sagt fascinerande bok. Inte visste jag att det fanns så mycket att lära sig om svampar? 🍄

Jag har lyssnat på den i omgångar för det är mycket fakta att ta in och en hel del går allvarligt talat bara rakt igenom mig utan att stanna. Jag snappade upp en hel del, men långt ifrån allt. Det jag fastnade mest för var att svampar varken är växter eller djur utan något mitt emellan. Det hade jag med mig sedan under hela lyssningen.

Det här är underbart nördigt och jag vill verkligen rekommendera er att läsa/lyssna på den. Jag är egentligen inte alls särskilt intresserad av svampar. Jag plockar svamp kanske en handfull gånger varje år – och då endast kantareller. Men jag älskar djur och natur, så det är ändå ett ämne som lockar.

Det hade kanske varit bättre att läsa pga all fakta att ta in. Det är författaren själv som läser och ibland blev han lite mumlig och svår att höra.

Jag är ju ofta ute och går i skogen och sedan jag började lyssna på den här har jag sett på svampar på ett helt annat sätt. De besitter en underjordisk makt vi inte ser. En enda svamp kan sprida ut sig långt under marken och påverka mycket. Och när han började prata om svampar som gör oss till zombies fick jag ännu mer bråttom att gå förbi svampar utmed min väg. 😄

Läs-/lyssningstips! 🍄

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s