Saga-sagor, fiffiga kroppen och finurliga knoppen av Josefine Sundström med illustrationer av Emma Göthner

Den här fina boken fick sonen med hem från 5-årskontrollen (som nästan blev en 6-årskontroll pga vattkoppor och annat under vägen) på BVC. Så himla fint att dela ut en bok – och vilken bok sen!

Boken handlar om vännerna Saga och Samir. Samir är hundvakt, men hunden är mest intresserad av att tugga på en boll. Saga och Samir bygger värsta hinderbanan för att locka hunden, men i sin iver blir det till ett riktigt äventyr för dem. De bestiger berg, undviker att bli hajmat o.s.v. Fantasin kickar verkligen in.

I slutet av boken kommer fakta om kroppen och knoppen. Vad händer när vi rör på oss? Hur jobbar t.ex. hjärta och lungor? Det är väldigt bra uppbyggt och förklarat och båda mina barn lyssnade med stort intresse.

Texten är behaglig att läsa högt och de många fina illustrationerna gör verkligen läsningen levande. Sonen tyckte väldigt mycket om den här boken. Vi pratar mycket här hemma om vikten av att röra på sig, att vara utomhus och leka och hur det stärker både kropp och knopp. Precis som den här boken förespråkar. Det blir ju allt viktigare i vår så stillasittande värld och jag tror på att förklara varför man behöver röra på sig, och inte bara tjata på att man ska göra det.

Den här boken gjorde mig definitivt nyfiken på att läsa fler delar i Saga-serien. Jag tycker om serier, momentet av att känna igen sig. Vi får kanske se till att låna hem fler delar inför det stundande läslovet.

Böckerna rekommenderas från ca 3 år och uppåt.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s