Skogsmulle och den röda fjädern av Katarina Oldenburg med illustrationer av Lars Bällsten

Boktips för ca 3 år och uppåt. 🌲

Den här boken är ett samarbete mellan Friluftsfrämjandet och Egmont. Målet med Skogsmulle är att väcka intresse för friluftsliv, natur och miljö, samt att ge barnen en känsla för naturen och allt som lever i den.

Vår son som är 5,5 år går på en förskolebuss och där är de utomhus största delen om dagarna och de har stort fokus på djur och natur. Att läsa den här boken för honom är verkligen att fånga hans intresse för det här är ju det här han möter i sin vardag.

I boken får vi vara med när Skogsmulle ”föds”. Ett åskväder och ett blixtnedslag med vitt sken och så var han där. Strax efter sin ankomst hjälper han två barn som gått vilse och står och kramar ett träd. Med hjälp av väderstrecken hittar de tillsammans med Skogsmulle hem igen.

Boken är behaglig att läsa högt och på varje uppslag finns små uppdrag i form av att räkna en viss sorts djur, knacka som en hackspett eller följa myrans spår. Jag älskar den typen av böcker. Barnet blir delaktigt i berättelsen och man använder illustrationerna till mer än att bara vara vackra. I den här boken får man också lära sig hur man ska göra om man går vilse och hur man vet åt vilket håll de olika väderstrecken är.

Nu är ju vi en skogs- och naturälskande familj som har skogen bara ett kvarter bort, så det är klart att en sådan här bok går hem hos oss. Men de flesta barn är ju nyfikna på djur och natur, så jag tror den skulle gå hem även hos en större målgrupp. Min dotter som är 9,5 år tyckte också om boken. Hon har läst den både på egen hand och tillsammans med oss. Hon tyckte den var mysig och tyckte särskilt mycket om att den utspelar sig i skogen.

Den här boken vill vi varmt rekommendera vidare. 🐿🐾

Recex från Egmont publishing

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s