Förundran av Maria Borelius

Det här är den tredje boken i Maria Borelius fantastiskt inspirerande serie om en antiinflammatorisk livsstil. Jag har läst alla delar med stort intresse, för det här är ett av mina största intressen i livet. Det här är precis sådant jag ofta går runt och funderar på så de här böckerna håller jag väldigt kärt i. Det är böcker att läsa om, att återkomma till.

I den här boken handlar det om Förundran och hon ger oss nycklar till stressläkning, återhämtning och att lära sig att njuta mer. Enkelt förklarat – vad får oss att må bra? ”I förundranslandskapet kan vi förändras på djupet, läka och komma igen”

Maria Borelius är vetenskapsjournalist och använder sig själv som försökskanin när hon åker runt och pratar med forskare och andra insatta. Hon testar bl.a. vinterbad i Norge, ayurveda i Indien, pilgrimsvandrar i Spanien. Hon söker vetenskapligt baserad forskning, men även beprövad erfarenhet och tradition.

Alla hennes böcker har ett personligt tilltal och jag uppskattar att hon är så öppen med att det är en pågående resa. Det handlar inte om att leva ett ”perfekt” liv. Det handlar om att hitta balans. Hon presenterar här 30 nycklar som man kan plocka in i sitt liv.

Den här boken kräver eftertanke och jag läste korta avsnitt i den då och då. Läste och funderade, läste och funderade. Jag fick förklaringen till varför jag känner så stort behov av att söka mig till skogen, till min brygga, i total tystnad. Det är en biologisk nödvändighet för att jag ska fungera i vardagen. Det är min wow-känsla.

Rekommenderas varmt! 💕

Recex från HarperCollins

Annons

1 tanke på “Förundran av Maria Borelius

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s