Jul i krinolin av Amanda Hellberg

Det här är årets mest efterlängtade bok för min del. Skulle den hålla för de höga förväntningarna?

Oh ja, det gjorde den. Jag njöt av varje sekund med den här boken.

Lovisa Lind jobbar i gottboden som drivs av Fru Brask. Hon har ett förflutet som hon håller hemligt och har bestämt sig för att emigrera till Amerika efter jul. När de får i uppdrag att stå för gottebordet under vinterbalen som baron von Dreven anordnar, tänker Lovisa att det blir ett välkommet tillskott i kassan inför resan. En snöstorm tvingar dem att stanna kvar längre än de tänkt. Baronen och Lovisa dras till varandra, men både andra gäster och husets vålnader försöker dra dem ifrån varandra.

Det här är en kärlekshistoria i ett riktigt spökhus och jag blev SÅ glad när detta lite kusliga dök upp i boken. Det är så jag känner igen Amanda Hellbergs sätt att skriva och hon gör det så briljant. Hon är så skicklig på att väva fram kuslig stämning som ger en kalla kårar. Men i den här boken är det ju också kärlek, svartsjuka, familjefejder, frasande klänningar, överdådiga dekorationer och storslagen vinterbal. Och jag älskar det. Jag läste så långsamt jag bara kunde för att verkligen njuta av boken så länge som möjligt.

En historisk roman med kärlek, jul och så spökerier på det. Det kan inte bli bättre än så här, tycker jag. Nu hoppas jag på mer från Amanda Hellberg inom en snar framtid. Hon har varit saknad av mig.

Recex från Lovereads

Annons

2 tankar på “Jul i krinolin av Amanda Hellberg

  1. Pingback: Jul i krinolin av Amanda Hellberg – Fiktiviteter

  2. Pingback: Jul i krinolin av Amanda Hellberg

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s