Tokyo calling av Anna Portner

Den här serien överraskar. Den innehåller både djupa, svåra ämnen och lyckas samtidigt bjuda på lättsmält och charmig underhållning. Det är som livet – lycka och sorg i en salig blandning.

Det här är andra delen om systrarna Niva och i den här boken får vi lära känna Stella bättre. Jag vill inte spoila handlingen men Stella befinner sig i en rätt tuff plats i livet och kämpar både privat och yrkesmässigt. När hon får ett samtal från japanska ambassaden får hon ett erbjudande hon inte kan motstå. Systern Camilla har däremot riktigt flow både privat och i karriären som fått en nystart.

Systrarna har alltid varandra som sitt stora stöd i livet och deras starka systerband går som en röd tråd genom böckerna. Och som sagt – livet är inte alltid enkelt. I den här boken avhandlas t.ex. missfall som vi pratar alltför lite om. Många råkar ut för det, men vi pratar inte om det.

Det diskuteras också föräldraledighet – att mannen faktiskt kan vara hemma medan mamma jobbar. Men här får Camilla kritik av sin egen mamma för att hon inte prioriterar sitt barn. Och offentlig amning – denna så laddade fråga som jag kan igång på. Så många sura miner man har fått stå ut med när man bara har velat ge sitt barn mat… Jag går igång bara jag skriver om det här. 🙈

Jag tycker väldigt mycket om den här serien och blir glad av att läsa den. Det är mycket woman power i den. Jag tycker om systrarna Niva och hejar på dem och vill att det ska gå väl för dem. Det är väldigt underhållande läsning med stor igenkänning. Och som tur är finns det en tredje del att läsa nu.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s