Den magiska bokhandeln – Tilly och bokvandrarna av Anna James

”Att bokvandra är förmågan att resa inuti böcker”. Vilken bokälskare skulle inte vilja ha den förmågan? 😍

Den här boken passar från ca 9 år och uppåt och då menar jag uppåt som i även för vuxna. Jag tror faktiskt att man förstår den bättre som vuxen eftersom det är så många referenser till olika klassiker och det är inte säkert man kan alla dessa som barn.

Vi möter här 11-åriga Tilly som bor hos sin mormor och morfar som har en bokhandel. Hennes mamma försvann när hon var liten och ingen vet var hon är, och hon vet inte vem hennes pappa är. Tilly älskar böcker och läsning och en dag möter hon en av sina favoritkaraktärer i bokhandeln – livs levande. Det blir början på bokvandringar och hon får lära sig hur man gör och vilka faror som bör undvikas. Kanske kan hon hitta svaret till mammans försvinnande genom dessa bokvandringar?

Jag gav boken till dottern som med sina 9,5 år tillhör målgruppen. Eftersom hon aldrig blev klar tog jag tillbaka den och sträckläste på ett par timmar. Jag älskade alla olika karaktärer som man mötte, men jag funderade under läsningen om boken är lika bra om man _inte_ känner till dem. När jag frågade dottern sa hon att boken inte riktigt var hennes smak, att hon tyckte att det inte hände så mycket. Hon fastnade halvvägs och ville inte läsa vidare. Och jag vill inte tvinga henne. Hon läser så mycket och har bra koll på vad hon gillar och inte gillar.

Själv skulle jag gärna läsa vidare i kommande delar av serien. Jag tyckte det här med bokvandringar var spännande och intressant och jag önskar att den där bokhandeln kunde finnas i verkligheten.

Recex från Harper Collins

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s