Som en sjöjungfru av Sophie Kinsella

Det här är fjärde delen i den otroligt roliga serien om Ella och hennes mamma som är en fe. Vi fick hem den nu i veckan och dottern slukade den redan samma dag, med omdömet ”precis lika bra som tidigare delar!”

I Ellas familj blir alla tjejer en fe i vuxen ålder. Hennes mamma kan förvandla sig till en fe och trolla när det behövs, men det måste göras i hemlighet. Och det går inte alltid så bra när mamman trollar. Ofta blir det fel och väldigt tokigt.

I den här boken råkar hela familjen ut för flera saker. Förutom Ella och mamman finns även pappan och lillebror Ollie i familjen. I första äventyret räddar mamman en val som strandat och hon och Ella förvandlas till sjöjungfrur för en stund.

Hela den här serien är komisk och underhållande läsning. Den är jätterolig att läsa högt men funkar också att läsa själv eftersom texten är luftig och lättläst. De många roliga illustrationerna bidrar verkligen till läsupplevelsen.

Det här är en barnbok som jag läser lika mycket för min egen skull som för dotterns eftersom den lockar till skratt. Den riktar sig till 6-9 år och dottern tillhör alltså övre spannet av målgruppen, men hon längtar redan till nästa bok så jag tror att den här serien kommer att funka ett par år till.

Som ni förstår är det här en serie vi varmt rekommenderar. I slutet av varje bok finns också några sidor med pyssel och dessa har dottern uppskattat väldigt mycket.

Recex från B|Wahlströms

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s