Närmare naturen av Åsa och Mats Ottosson

Det här är en perfekt promenadbok och den har varit med mig på mina skogspromenader, passande nog. Jag vet ju rent instinktivt, känner det i både kropp och själ, att naturen är något vi människor mår bra av. Men jag tycker det är jätteintressant att få höra vad forskningen säger om det, vad det gör med oss när vi vistas i naturen.

Precis som titeln avslöjar handlar den här boken om varför vi mår bra av att vistas i naturen. Det är både forskning och människors berättelse om deras egen upplevelse. För många vittnar om att de söker sig till naturen när de mår dåligt. I naturen kan vi känna att vi är en del av något större, något som inte handlar om en själv. Det kan vara både trösterikt och befriande.

Det är inte bara skogen det gäller. Är man uppvuxen vid havet lockar det nog mer än skogen och det är där man har sin ”korkek”. Själv är jag uppvuxen på en hästrygg i de småländska skogarna och det är i den djupaste tall- och granskogen jag trivs som bäst. Numera utan häst, men i alla fall. Jag försöker gå låååånga skogspromenader flera gånger i veckan för att tanka naturenergi så mycket som möjligt. Jag mår inte bra om jag inte får komma ut i naturen regelbundet.

Det här är precis min typ av ljudbok. Jag gillar att få lära mig något nytt medan jag är ute och går.

Den tryckta utgåvan innehåller foton av Roine Magnusson.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s