Amerikansk jord av Jeanine Cummins

Det här är en av de bästa böcker jag någonsin läst. Så otroligt spännande, gripande och stark. En läsupplevelse utöver det vanliga.

Boken inleds med att Lydia och hennes 8-åriga son befinner sig i ett badrum när de hör hur 16 av deras närmaste anhöriga mördas utanför fönstret. De upptäcks som tur var inte, men Lydia vet att de inte är säkra. Lydias make Sebastián har skrivit en avslöjande artikel om Javier, ledaren för kartellen Los Jardineros och detta var hämnden. Nu är Javier ute efter även dem och hon är inte längre säker i Mexiko. T.o.m. poliser som anländer efter mordet är hans anhängare och rapporterar till El jefe att de överlevt.

Lydia och Luca genomför en oerhört farlig resa mot USA, med buss, till fots och på tågtak. De möter människor med liknande öden, vänliga människor som hjälper dem men också grymma människor som utnyttjar situationen.

Det här var så spännande och drabbande läsning och jag kunde inte släppa boken. Jag glömde nästan andas ibland och ett tag ville jag hoppa till slutet för att få veta att allt skulle gå bra. Det gjorde ont att läsa vad de och andra migranter utsattes för.

Författaren har gjort 5 års research inför boken och det märks. Det känns så levande och äkta. Hon har också fått utstå mycket kritik då en del menar att det inte är hennes historia att berätta. Så må vara, men jag tänker att fiktionen är fri att berättas av vem som helst. Det här är en påhittad historia, men den gör också att man får upp ögonen för vilken fruktansvärd historia många människor som flyr bär på.

Missa inte att läsa denna starka bok. Jag är helt knockad av den. 💕🙏🏻

Recex från Bazar förlag.

Annons

1 tanke på “Amerikansk jord av Jeanine Cummins

  1. Pingback: Amerikansk jord av Jeanine Cummins

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s