Nomad av Ulrica Norberg

Den här boken har lockat mig sedan första gången den dök upp i flödet, men jag tvekade ändå om det verkligen var en bok för mig. Jag älskar att promenera och vara ute i naturen och tillbringar många timmar varje vecka i skogen. Men det här med att vandra med ryggsäck och vara iväg flera dagar har jag bara testat på en enda gång.

Men så fort jag började lyssna var jag fast. För det här handlar om så mycket mer än ”bara” vandring. Jag blev så oerhört inspirerad och glad av att lyssna på den här boken. Den talade verkligen direkt till mig.

Det är Ulrica Norberg själv som läser och hon berättar insiktsfullt om kraften i vandring i naturen, vad det gör med både kropp och själ. Hon delar med sig av sina egna erfarenheter kring vandring och vi får följa med på flera resor hon gjort. Hon pratar också mycket om världen vi lever i just nu, om hur viktigt det är att hitta lugnet och komma bort från alla måsten ibland. Det är en slags blandning av biografi och inspirationsbok kan man säga. Och det handlar lika mycket om yttre resor som den inre. Det är väldigt inspirerande och medryckande att lyssna på.

I slutet av boken kommer praktiska tips på vad man ska tänka på t.ex. när det gäller packning och hon ger också flera förslag på leder både i Sverige och utomlands.

Jag blev så himla inspirerad och glad av att lyssna på den här boken. Jag fick flera gånger stanna upp och tänka till och ibland också skriva ner citat från boken. Som vanligt när man lyssnar missar man ju alla vackra foton som tydligen finns i den fysiska boken. Samtidigt var det en väldigt härlig bok att just lyssna på. Jag tror faktiskt att det här är en bok jag vill lyssna på fler gånger. Jag tyckte om känslan den lämnade efter sig.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s