Cyklonvarning av Christina Wahldén

Jag har befunnit mig i ett varmt Australien den senaste tiden och att få hänga där har gjort att jag längtar tillbaka till detta fantastiska land. Trots att det i boken kanske inte är en så lockande bild av landet som målas upp, men så är ju det här en deckare.

Det här är andra delen och vi möter återigen poliserna Bluey och Jess i Darwin. Den här gången undersöker de ett mord på en ung kille, ett fall som verkar ha kopplingar till den ökande narkotikahandeln i området. Samtidigt ökar vindarna när en cyklon är på väg in, vilket väcker minnen hos Bluey vars lillebror dog i cyklonen Tracy 1974. Misstron bland poliser är stor i området och många eventuella vittnen är rädda för att berätta vad de hört och sett.

Precis som i förra boken ligger stort fokus på ursprungsbefolkningens tillvaro. De misstror av förklarliga skäl poliser och Jess anses vara något av en förrädare. Hon försöker balansera känslan av att göra gott med att slåss mot fördomar.

Jag gillar hur cyklonen växlar upp i takt med utredningens upplösning. Det adderar verkligen en extra spänning i berättelsen. Vilka naturens makter cykloner är! Det här är, precis som i förra boken, spännande läsning som på samma gång också ger en intressant inblick i en bit av Australien och dess ursprungsbefolknings historia.

En fördel med serier är ju att man verkligen lär känna karaktärerna. Jag tycker väldigt mycket om att få återse karaktärerna i boken och lite särskilt den lilla vallabyn Mango. Bluey, Jess, Greta, Cat, Liz m.fl. ser jag fram emot att möta fler gånger.

Jag läser ju extremt sällan deckare och att jag började läsa första delen var enbart pga Australiens lockelse. Första boken är rätt rå och vanligtvis gillar jag inte det, men jag skummade de värsta partierna. Men jag gillade helheten av boken och ville läsa mer. Den här boken var inte lika rå och krävde faktiskt inget skummande alls från min sida. Den var spännande och underhållande rakt igenom. Jag kan varmt rekommendera båda dessa böcker. 👌🏻

Recex från Bokförlaget Forum

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s