Sista dagen av John Grisham

Det var extremt länge sedan jag läste något av John Grisham så jag bestämde mig för att det var dags igen när jag såg den här.

Boken utspelar sig i Mississippi under 40-talet. När Pete Banning, en framstående gårdsägare och krigshjälte, en dag kallblodigt och planerat skjuter en annan framstående man väcker det både chock och nyfikenhet. Varför gjorde han det? Han vägrar avslöja sitt motiv och är inte särskilt hjälpsam när hans advokat försöker undvika dödsstraffet.

Den här boken blev lite splittrad för min del. För mig var motivet till mordet det intressanta och när tiden spolades tillbaka för att ge en bakgrund väntade jag ivrigt på att få veta mer om Pete, hans fru Liza och hur deras historia började. I stället kastades jag in i en lång krigsberättelse, något som jag har extremt svårt för att läsa. Jag ska ärligt erkänna att jag skummade så mycket jag kunde. Den delen tog upp halva boken och när jag nästan gett upp började de äntligen prata om motivet igen, men sedan höll det ändå inte ända fram till slutet.

Det här var nog helt enkelt inte min typ av bok och inte alls likt de andra jag läst av Grisham. Allt var väldigt detaljerat beskrivet vilket gjorde att tempot blev långsamt. Och att läsa en så lång och detaljerad del om kriget gjorde att jag tappade läslusten för boken helt.

Det jag gillade med boken var att få följa folket och livet på gården. En gård med bomullsplockning, en oerhört segregerad värld och där en vit man stod högst i hierarkin. Hade handlingen fokuserat mer på livet på gården hade jag fastnat mer för läsningen.

Den här boken visade sig vara lite väl mycket utanför min comfort zone för att jag skulle kunna uppskatta den, men det är ändå roligt att äntligen ha läst en Grisham-bok igen.

Recex från Albert Bonniers förlag.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s