Familjen Bridgerton En annorlunda allians av Julia Quinn

Äntligen har även jag läst och fått ta del av Familjen Bridgertons värld. 🥰 Sist på bollen, förmodligen. Fattar inte alls varför jag inte kastat mig över serien tidigare? När jag äntligen tog tag i första delen i går plöjde jag den i ett nafs för att sedan raskt fortsätta med nästa del.

De flesta vet kanske redan vad den handlar om? Familjen Bridgerton består av änkan Violet och hennes åtta barn, namngivna i bokstavsordning. I denna del får vi främst följa Daphne. Hon är i giftasålder men uppvaktas inte av någon hon vill ha. Hennes brors bästa vän Simon anländer till London, till alla mödrars stora glädje, men han vill inte gifta sig. De kommer överens om en allians – att låtsas vilja gifta sig. Då slipper han allt ståhej och hon kan få fler, mer lämpliga, friare att välja bland. Men deras plan går inte riktigt som de tänkt sig, så klart.

Jag blev förvånad över hur mycket humor det var i den här boken. Den fick mig att skratta högt flera gånger. Daphne har definitivt drag från en viss Elizabeth Bennet. Smart, kvick i replikerna och rolig. Hela boken känns som en blandning av valfri Jane Austen och Gossip Girl.

Det är 1800-tal med allt vad det innebär med danskort, uppvaktning, förkläden, skandaler, rykten, frierier och vackra kläder. Och jösses som jag gillar detta. Karaktärerna, de roliga replikerna och handlingen är allt så himla snyggt gjort.

Det här är historisk romance när den är som bäst och jag ser väldigt mycket fram emot att läsa vidare i serien. Vanligtvis brukar jag inte vilja plöja alla delar i en serie, men just nu känner jag mig inte alls redo att lämna Bridgertons värld. Och jag längtar efter att äntligen kunna se serien på Netflix nu. 💕

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s