Vägen till äppelriket av Anna Fredriksson

Förra helgen befann jag mig i ett höstligt Österlen, en mycket trevlig kontrast till minusgrader och snö.

Det här är den tredje och avslutande delen i serien om Pensionat Pomona. Vi får återigen möta Vanja, hennes dotter Sally och barnbarnet Josefin. Eftersom det här är en serie bör man läsa de första delarna innan man läser denna.

Vanja har vernissage i Köpenhamn där en man från hennes förflutna dyker upp. Hon vill fortfarande inte gräva i minnen och vill inte besvara Sallys frågor, vilket gör att Sally på egen hand börjar nysta lite i Vanjas bakgrund. Där finns en hel del frågor och hon hittar en person som kan besvara flera av dessa frågor. För Josefin och Harald fortsätter arbetet på gården och de deltar på en cykelfest för att lära känna ortsbefolkningen bättre och därmed komma in i gemenskapen. Men av de nya bekantskaperna visar sig vara en riktigt otrevlig person och plötsligt står Sallys pensionat i fara.

Precis som i första delarna handlar det om relationer och framför allt mellan Vanja, Sally och Josefin. Det är en serie om familj, att förlåta, gå vidare i livet samt våga närma sig varandra. Deras trasiga familjeband har varit drivkraften och den röda tråden genom böckerna.

Det här är charmig, mysig och underhållande läsning. Jag tycker att Anna Fredriksson är skicklig på att få fram varma karaktärer som känns äkta och som man vill följa. Det är vanliga människor med samma tankar och problem som många kan känna igen sig i.

Missa inte den här serien! En mycket fin och varm feelgood-trilogi.

Recex från Bokförlaget Forum.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s