Klimatsmart och fullkomligt förvirrad av Jennifer Berglund

Den här boken har fått mig att skratta högt flera gånger. Det var väldigt rolig och underhållande läsning, precis vad jag verkligen kände för att läsa.

Frida har bestämt sig för att bli klimatsmart och tar hjälp av fb-sidan Klimathjältarna för att få veta vad hon bör tänka på. Eftersom flyg är ett stort nej bestämmer hon sig för att hemestra och hyr in sig hos Margareta som har ett gästrum i Vendel, strax utanför Uppsala. Margareta och hon blir direkt vänner och hon ser fram emot fyra härliga veckor på landet bland alla trevliga nyfunna vänner i Vendel. Men Margaretas son Jack, den snygga läkaren, verkar inte gilla Frida. Inte blir det bättre av att deras första möte innebär kliande blåsor på Fridas rumpa.

Det här är en igenkännande och rolig feelgood som ligger väldigt rätt i tiden. Frida brottas med det ibland kluriga att vara klimatsmart. Är det alltid bättre att köpa ekologiskt? Och att köpa ekologiska kläder? Att skippa toapapper? Frida går ibland vilsen bland alla råd, men hon försöker ta in och lära sig.

Jag tycker väldigt mycket om karaktärerna i den här boken. Frida är så himla rolig och härlig och jag skrattar gott åt henne och de olika situationer hon hamnar i. Jack är en riktig drömprins, Margareta är så himla charmig och mysig. Och så Folke med sina egenpåhittade skämt – han är nog min favorit. Ja, hela boken består av både roliga människor och roliga situationer kryddat med vänskap, romantik och ett litet mysterium som klarnar upp i slutet.

Vill man ha lättsam, mysig och underhållande läsning kan jag varmt rekommendera denna. Det är Jennifer Berglunds debut och jag ser fram emot att läsa mer av henne i framtiden.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s