Rikast i världen av Malin och Alexander Karim med illustrationer av Andrea Femerstrand

Vi tyckte väldigt mycket om Modigast i världen, så när det kom en fortsättning blev vi glada. Det här är en fristående fortsättning men jag tycker definitivt att man ska läsa första delen innan man läser den här.

En regnstorm har passerat och förstört det mesta i byn. Invånarna bråkar och försöker sno åt sig material från varandra. De tar t.o.m. från sina grannars hus för att förbättra sitt eget. Ingen samarbetar och ingen lyssnar. När Alba får en skattkarta i sin hand tänker hon att det kan vara lösningen på byns problem. Men invånarna får snart nys om det och vill ha den för sig själva. Alba, vännen Elias och geten Yanko måste hitta skatten först så de kan fördela skatten mellan alla invånare. Men vägen dit blir strapatsfylld.

Precis som i förra boken är det full fart och bra driv. Alba ser sig själv som rädd, men hon överbevisar hela tiden sig själv och gör saker som hon egentligen inte vågar.

Förutom ett fartfyllt äventyr handlar boken om vänskap, mod och vad som är viktigt i livet. För vad innebär det egentligen att vara rik?

Den här boken riktar sig mot åldern 6-9 år men jag tycker att den funkar fint även för något äldre barn. Min 10-åring tycker jättemycket om den här serien. Vi hoppas på att det kommer fler delar.

Jag vill också nämna de fina illustrationerna som verkligen bidrar till känslan i boken.

Recex från Bonnier Carlsen

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s