Kärlekspsykosen av Frida Andersson

En berättelse om mänsklig skörhet. 🌺

Det här är en modig, stark och utlämnande bok om att hamna i en psykos. När Frida Andersson flyttar till Lund för att studera kände hon att det var svårt att hamna rätt i gemenskapen. Hon ville så gärna passa in, vara en i gänget, få vänner. Men det visade sig bli svårt. När en av killarna i korridoren där hon bodde var välkomnande ledde det till att hon blev kär. Ganska snart slog det över från förälskelse till en psykos. Hon trodde att de var tvillingsjälar, att han själ fanns inuti henne, att hon fick hemliga meddelanden, att alla kände henne. Hon hamnade allt djupare in i en galen värld innan hon slutligen fick den hjälp och vård hon behövde.

Det är så lätt att säga att det aldrig skulle kunna hända en själv. Så sa hon också innan.

Jag har själv varit student i Lund och jobbat i baren på Blekingska nationen. Jag känner så väl igen den där ensamma känslan av att flytta till en ny stad, att leta efter en gemenskap att få höra till, att få vara med. Få mänsklig värme och vara en i gänget.

Det är en tunn bok med en stark berättelse. Och jag tycker det var så fint beskrivet att det handlar om mänsklig skörhet. Det måste vi våga prata om mer.

Recex från Ordberoende förlag

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s