Knäckta ägg och krossade hjärtan – en alldeles omöjlig påsk av Maria Ernestam

Det här är den första boken jag läser av Maria Ernestam. Jag har sett så många hylla hennes böcker så jag var väldigt nyfiken på att läsa något av henne. Jag trodde att hon bara skrev deckare så jag blev förvånad när den här dök upp i brevlådan och var väldigt icke-deckare.

I den här boken möter vi Lisbeth som bor i ett litet hus vid havet i Frillesås. Hennes tillvaro förändras när det flyttar in ett nytt par i grannhuset. Det blir tjafs kring tomtgräns, rosbuskar och en tupp som kör igång tidigt på morgonen. Samtidigt får hon vikariera som rektor på skolan där hon jobbar och en av lärarna sprider illasinnade rykten som gör att många fryser ut Lisbeth. Pojkvännen Tobbe är lite väl mesig när det gäller sin exfru och finns inte riktigt där för Lisbeth när hon behöver honom. Problemen hopar sig för Lisbeth på många plan.

Jag hade först lite svårt att komma in i boken och lära känna karaktärerna. Jag fick lägga den ifrån mig ett tag och läsa annat innan jag dök ner i den igen. Andra gången gick det bättre och ju mer jag läste desto mysigare tyckte jag att boken blev. Jag tyckte Lisbeth var lite mesig och tafatt i början, och det var först när hon tog tag i sin situation och började ordna upp allt som jag tyckte att hon blev intressant som karaktär.

Det här är en vårig feelgood med fokus på vardagliga relationer – kärlek, familj, grannar och kollegor. Det är underhållande och mysig läsning, särskilt andra delen av boken.

Jag tror aldrig att jag har varit i Frillesås och varje gång jag har läst en bok om ett ställe där jag inte har varit blir jag sugen på att åka dit. Kanske borde ta en utflykt dit i sommar?

Recex från LB förlag

1 tanke på “Knäckta ägg och krossade hjärtan – en alldeles omöjlig påsk av Maria Ernestam

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s