Var inte rädd för mörkret av Kristina Agnér

Spänning, mörka granskogar, röda stugor och Småland – kan det bli bättre än så?

När Alvas mamma dör får hon ärva torpet i Tosseboda, Småland. Hon flyr dit med krossat hjärta för att städa upp och göra i ordning inför försäljningen av torpet. Men när hon väl är där får hon veta att hennes mammas död inte var naturlig och en utredning startar. Eftersom hon är där kan hon inte låta bli att själv fråga runt bland lokalbefolkningen. Vad var det egentligen som hände? Och finns det någon koppling till hennes mormors försvinnande på 60-talet?

Det gav lite extra spänning till läsningen att befinna sig ett stenkast bort från just tät, mörk granskog. Jag gjorde dessutom misstaget att sitta uppe sent och läsa, ensam. Och när spänningen stegrades mot slutet var det faktiskt lite läskigt att sitta där ensam och läsa, med mörker utanför fönstret.

För precis som det ska vara i en spänningsroman börjar det rätt lugnt och oskyldigt för att sakta men säkert trappas upp mot slutet. Det är snygga övergångar mellan kapitlen och ibland riktiga cliffhangers som tvingar läsningen vidare. Det var svårt att stänga igen boken och gå och lägga sig med bara 100 sidor kvar.

Det här är en riktig bladvändare till spänningsroman. Det är välskrivet, underhållande och med stämningsfulla miljöbeskrivningar som starkt bidrar till bokens känsla. Smålands mörka skogar är perfekta för den här sortens bok.

Och jag vill också både berömma och tacka Kristina Agnér för det fina utskicket av boken – så fint och omsorgsfullt gjort. 💕👌🏻

Recex från författaren

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s