Dina färger var blå av Marcus Jarl

Det här är en relationsroman som verkligen gör en djupdykning ner i livets största frågor och känslor.
Lina jobbar på neonatalen och befinner sig ofta bland dramatiska förlossningar och förkrossade föräldrar. Själv drömmer hon om egna barn, men maken Samuel vill inte ha barn. De lever utåt sett ett bra liv, men Lina har haft svårt att glömma sin stora kärlek Ted. I garderoben gömmer hon en skolåda med minnen från honom, en låda som Samuel ofta smygtittar i utan hennes vetskap. Ted finns där alltid i bakgrunden, han som lämnade och krossade henne men som de aldrig pratar om. Men så en dag är han tillbaka. Han har 3 månader kvar att leva och vill tillbringa dem med Lina. Samuel inser att han måste ge Lina detta för chansen att äntligen kunna gå vidare. Det blir en annorlunda och minst sagt omtumlande sommar för alla tre.
Den här boken bjöd på sträckläsning. Den är så oerhört skickligt och snyggt skriven. Vi får följa alla de inblandade, både innan och efter sommaren samt under de år Lina och Ted var ett par. Det är himlastormande kärlek, svåra livsval, hemligheter, trauman från barndomen, vänskap och drömmar. Det är verkligen en relationsroman de luxe med allt man kan önska sig. Jag älskar ju den här typen av böcker. Att få lära känna karaktärer på djupet och grotta ner mig i deras tankar, känslor och relationer. Att glädjas med dem och ibland bli förbannad på dem för att jag tycker att de gör fel val. Och jag tycker väldigt mycket om att alla tre får komma till tals i boken och att man på så sätt får större förståelse för dem.
Jag trodde att jag skulle gråta hejdlöst under läsningen men så blev det konstigt nog inte. Jag tycker det är en helt fantastisk bok och det är en bok som kommer finnas med mig i tankarna länge, men den lockade inte fram några tårar. Jag tror att det kan bero på att jag inte riktigt gillade Ted. Det var något med hans person och hur han betedde sig mot Lina som jag inte kunde förlåta.
Oavsett tårar eller inte – en mycket stark och välskriven relationsroman som jag varmt rekommenderar. 💙

Recex från Norstedts

1 tanke på “Dina färger var blå av Marcus Jarl

  1. Pingback: Dina färger var blå av Marcus Jarl

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s