Portionen under tian Äta ute av Hanna Olvenmark

Boktips!
Jag har följt @portionenundertian länge på Instagram och testat flera av Hanna Olvenmarks otroligt goda och lättlagade recept. Jag har fått flera nya vardagsfavoriter tack vare det och hennes sida är ofta min räddning när jag står här hemma och funderar över vad jag ska laga.
I hennes allra nyaste bok tar hon med matlagningen ut i naturen. Om vi vill. Annars funkar det lika bra att använda recepten till inomhusätning.
Boken är full av recept och praktiska tips inför både pickninck och användning av stormkök. En del av rätterna förbereder man hemma, andra kan lagas helt utomhus. Lite beroende på vad man känner för också så klart.
Ett av recepten jag testade var Minestronesoppa, en rätt jag har dåliga minnen av sedan skolkökets tider. Eftersom jag vet att alla hennes recept är goda vågade jag ändå testa och blev SÅ glad över hur gott det var. Till och med barnen åt och smaskade i sig och gav tummen upp. Det är ett gott betyg om något.
Jag ska fortsätta att laga mig igenom den här boken och vi ska avancera vår hittills torftiga matlagning utomhus. Med hjälp av den här bokens alla tips och recept ska vi nog kunna bli riktigt haj på att laga mat i skogen. I går köpte maken ett tipitält, så vi behöver verkligen öva på att laga mat utomhus. Jag älskar ju att vara ute i skogen, men tält är egentligen inte alls min grej. Men nu så. Med hjälp av god mat, skön madrass och en massa bra böcker ska kanske även jag trivas med att sova i tält?
Hursomhelst – se till att testa recepten från denna boken och/eller från @portionenundertian Ni kommer inte att bli besvikna.

Recex från Ordfront förlag

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s