Napalm av Frida Moisto

Ojojoj, det här är verkligen en hårdkokt deckare. Långt ifrån min egentliga comfort zone. 😅
Det här är tredje delen i serien om Lisa Engström och hennes kollegor. Den börjar där tvåan slutade och fortsätter sedan med högt tempo och bra driv. Och det här är helt klart den läskigaste/mest brutala delen i serien. Jag blev flera gånger rent illamående under läsningen och ungefär halvvägs igenom skickade jag ett meddelande till @fridamoisto och tackade för den här tiden. Hur kan denna glada och trevliga kvinna få ur sig sådana läskigheter? 😰
För att inte spoila tidigare delar avslöjar jag bara att en stor del av handlingen rör sig kring ett bombhot mot sjukhuset Ryhov. Strax efteråt kommer en väldigt skadad kvinna in till akuten och dör kort därefter. Mordet visar sig ha koppling till bomben och snart sker ett liknande mord. Är en seriemördare i farten?
Vi får även fler pusselbitar till Lisas bakgrund och just därför bör man läsa ettan och tvåan först för större förståelse.
Det här är oerhört spännande läsning med högt tempo och man håller nästan andan ibland. Jag gillar att den utspelar sig i Jönköping och att jag känner igen de flesta ställen där de är, även om det samtidigt gör att det också blir extra läskigt.
Frida Moisto var nyligen med i TV4:s Nyhetsmorgon och kallades där Jönköpings deckardrottning. Med den här boken är hon verkligen värd den titeln, och hon skriver just nu på nästa del. Jag ser fram emot att fortsätta läsa om Lisa Engström och hennes kollegor. Så imponerad av Frida Moisto. ✨

Recex från författaren

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s