Kirskålsgrannar av Jenny Clevström

Bara titeln och det vackra omslaget fick mig att vilja läsa den här boken, och det visade sig vara en feelgood full med humor.
När Pommies grannhus ska säljas är hon först nyfiken för att sedan bli förfärad. Köparen är nämligen Frank Blumer, trädgårdscelebriteten. Pommie är bygdens trädgårdsstjärna och hon är inte alls sugen på att få en granne som är ute efter att vinna den årliga skördefesttävlingen. Hennes vinnarskalle drar igång och hon skyr inga medel för att vinna, för det verkar ju inte han heller göra?
Den här boken ligger helt rätt i tiden nu när alltfler fått upp ögonen för odling. Boken är full av doftande blommor, vackra trädgårdsmiljöer och härliga äppelträd. Det var en ren njutning att få läsa om alla färger och dofter och nästan känna som om man var där på plats.
Det här är verkligen mysig, lättsam och charmig underhållning som bjuder på en stor portion humor. Pommie lyckas ju försätta sig i en hel del både roliga och ibland pinsamma situationer. Eller vad sägs om nakenbad när ett helt tv-team kommer gåendes?
Mellan Pommie och Frank, som påminner om en ung Robert Redford, finns både konkurrens och en spirande flirt. Om de bara kan lägga sin tävlingsinstinkt åt sidan så.
Jag njöt verkligen under läsningen och boken fick mig att längta något oerhört efter sommar och trädgårdsliv. Mina kunskaper i trädgård är minst sagt bristfälliga, men jag blev sugen på att både odla och plantera blommor, tack vare denna bok. Men jag lämnar tävlandet åt Pommie och Frank.

Recex från LB förlag

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s