101 brev av Emerich Roth m.fl.

Den här boken. 💕
Emerich Roth har i 30 års tid åkt runt i skolor och föreläst hur han överlevde förintelsen. Efter att ha lyssnat på honom har ungdomar skickat brev, och i hans källare finns tiotusentals brev sparade. I den här boken finns 101 av dessa brev. Det är brev om hopp, om att ha förstått, om engagemang. Några kritiserar och säger emot.
Förutom breven innehåller boken också Emerichs egna berättelser från olika skolbesök, intervjuer med före detta värstingar. I slutet finns också frågor att reflektera kring.
Den här boken kan man antingen läsa i ett svep, eller bitvis. Det är en bok som borde finnas på skolor, med möjlighet till eftertanke och diskussion.
Jag imponeras av Emerich Roths sätt att bemöta hat med kärlek och förståelse. Flera gånger har han suttit ned med kritiska ungdomar, pratat med dem, fått dem att öppna sig. Ofta har de själva haft en svår uppväxt och i de allra flesta fall har, i killarnas fall, deras pappa varit frånvarande. Frånvarande när det gäller att visa kärlek, att ge kramar, att visa att de bryr sig om sitt barn. Han trycker på detta i boken – fädernas frånvaro skapar problem.
Den här boken hoppas jag når fram till flera skolor, både på högstadiet och gymnasiet. Tänkvärd, lärorik och viktig läsning.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s