Tolv veckor med dig av Johanna Schreiber

Det här var riktigt underhållande och härlig läsning. Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig av den här boken, så läsningen blev verkligen en glad överraskning.
Boken handlar om Linnea och Jacob som träffas på ett bröllop. De har ett hett möte i bastun och några veckor senare upptäcker Linnea att hon är gravid. Hon kontaktar Jacob och de bestämmer att de ska flytta ihop över sommaren för att lära känna varandra och fundera över om de vill behålla barnet eller inte. De kommer från två helt olika världar och lever väldigt olika liv. De trivs ihop, men eftersom de egentligen inte känner varandra blir det några veckor med många frågor och funderingar. Det är mycket som kommer upp till ytan.
Boken berättas ur bådas perspektiv och den är så himla snyggt skriven. Texten flyter som rinnande vatten och det är en ren njutning att läsa. Jag vill både veta mer om Linnea och Jacob som personer och vilket beslut de kommer fatta.
Det är en bra blandning mellan humor och lättsamma möten och djupa, tyngre ämnen. Precis som det är i verkliga livet.
Det här var en sträckläsningsbok som var svår att lägga åt sidan när jag väl hade börjat. Jag är helt klart sugen på att läsa mer av Johanna Schreiber och ser fram emot att läsa hennes nya bok Mellan raderna, som ligger här hemma i läshögen.
.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s